sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ylikypsä possunniska

Menu: Ylikypsää possunniskaa, perunamuusia, punajuuri-porkkanawokkia, kaaliraastetta.
Ruokapöydässä: Oma väki + isoäiti


Ylikypsä possunniska

n. 2kg possunniskaa
Mausteseos: suolaa, fariinisokeria, mustapippuria, chiliä, persiljaa, salviaa, oliiviöljyä

Helppo ruoka, mutta aikaa pitää varata reilusti. Niska kannattaa ottaa huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Mausteista sekoitetaan tahna esim. morttelissa ja mössö hierotaan possun pintaan. Sitten possu uunivuokaan lihalämpömittarin kera. Uunin lämpötila n. 100 astetta ja lihan tavoitelämpätilaksi 95 astetta. Tämän kahden kilon possun ylikypsyminen kesti n. 15 tuntia. Eli illalla possu uuniin niin lounasaikaan alkaa olla valmista. (Yöllä tosin saattaa havahtua huumaavaan ruuantuoksuun.) Valmis possu oli lohkeavaa, mehevää ja herkullista. Nam!

Uunivuoan pohjalle valuneesta liemestä voi tehdä soosin. Liemi kannattaa ensin siivilöidä. Sitten vaan joukkoon vehnäjauhosuurus ja kermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti