lauantai 29. maaliskuuta 2014

Pastarullat kurpitsa-pinaattitäytteellä

Menu: Pastarullat Jamie Oliverin inspiroimana, salaattia, leipää
Ruokapöydässä: Oma väki


Pastarullat kurpitsa-pinaattitäytteellä (4-6 annosta)

n. 1,2 kg butternut-kurpitsaa
1 punasipuli
öljyä
1 tl yrttisekoitusta tai timjamia
450 g pakastepinaattia
4 valkosipulinkynttä
1 kg paseerattua tomaattia
12-14 lasagnelevyä
50 g fetajuustoa
1 dl parmesanraastetta
tuoreita salvianlehtiä
suolaa
pippuria

Kurpitsatäyte:
Lohko kurpitsa ja paahda niitä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes ovat pehmeitä ja paahtuneita. Poista siemenkota. Kaavi kurpitsaliha ja soseuta haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pinaattitäyte:
Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuullota sipulia öljyssä hetken aikaa. Lisää jäinen pinaatti, suolaa ja pippuria. Hauduta n. 15 minuuttia tai kunnes täyte on sakeaa ja vesi on keittynyt pois.

Tomaattikastike:
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä siinä padassa, jossa pastarullat menevät lopulta uuniin. Lisää paseerattu tomaatti ja keitä hetki. Mausta suolalla.

Pastarullat:
Keitä lasagnelevyjä kiehuvassa vedessä hetki, jotta ne pehmenevät käärimistä varten. Levitä keitetyt lasagnelevyt työlaudalle. Levitä kullekin levylle ensin kurpitsatäytettä ja sitten pinaattitäytettä. Ripottele jokaisen levyn päälle vielä fetaa. Kääri rullalle ja leikkaa jokainen rulla kahtia. Laita rullat pystyyn pataan, jonka pohjalla on tomaattikastike. Ripottele päälle parmesanraaste. Kieritä salvianlehdet pienessä tilkassa oliiviöljyä ja laita ne pastarullien päälle. Paista rullia 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Lopuksi voit vielä ottaa väriä pintaan grillivastuksen avulla.

Alkuperäisen ohjeen löydät täältä:
http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/squash-spinach-pasta-rotolo
http://www.jamieoliver.com/savewithjamie/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti