maanantai 6. tammikuuta 2014

Uunijuurekset

Menu: Hirvipaisti, uunijuurekset, punaviinikastike
Kenelle: Omalle porukalle

Tällä kertaa mukana perunaa, porkkanaa ja pikkusipulimix


Uunijuurekset

n. 1,5 kg juureksia: perunaa, porkkanoita, palsternakkaa, sipulia, jne.
2 tl suolaa
pippuria myllystä
0,5 dl öljyä
0,5 dl juoksevaa hunajaa

Pese perunat ja kuori muut juurekset. Huomioi paloitellessa juuresten kypsymisjärjestys eli pilko hitaimmin kypsyvät pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki uunivuokaan. Kaada päälle öljy, hunaja ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hiukan, jotta makuja ja öljyä menee joka puolelle. Paista 250 asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Vähennä uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia, riippuen juuresten koosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti