sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Lindströminpihvit hevosesta

Menu: Hevoslindströmit, paistettu sipuli, perunamuusi, vihersalaatti, kurpitsaleipä. Jälkiruuaksi kurpitsapiirakkaa, suklaa-pähkinämuffinsseja ja kahvia. 
Tilaisuus: Synttärit (kolmannet kekkerit syyskuun aikana)
Kenen vatsaan: Oma väki + serkkuperhe + iso-isoäiti



Hevoslindströmit, n. 20 pihviä 


800 g hevosen jauhelihaa
2 dl korppujauhoja
3 dl vettä
1 sipuli kuutioituna ja kuullotettuna
5 punajuurta keitettynä ja raastettuna
2 kananmunaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä


Lisukkeeksi 1 kg sipulia


Taikina tehdään ihan samaan tapaan, kuin mureketaikina yleensäkin. Eli ensin korppujauhot turvotetaan vedessä ja sen jälkeen joukkoon lisätään kaikki muut aineet. Pihvit paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia, välillä kannattaa kääntää pihvit ympäri.


Lisukesipuli paistetaan suikaleina pannussa. Mausteeksi sopii suola, pippuri ja sokeri.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti