lauantai 28. syyskuuta 2013

Salviabroileria ja palsternakkaa

Menu: Salviabroileria ja palsternakkaa uunissa, remoulade-kastike
Nälkäiset: Meidän perhe


Salviabroileria palsternakkapedillä

6 palsternakkaa
2 porkkanaa
2 sipulia
6 broilerin rintaleikettä (1kpl/hlö riittää. Paitsi, jos olet hurjasti kasvava nuorimies)

Mausteseos:
1 dl öljyä
1 ruukku salviaa
1/2 ruukkua persiljaa
4 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori
1,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja paloittele palsternakat, porkkanat ja sipulit ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Sekoita mausteseoksen aineet yhteen esim. sauvasekoittimella. Sekoita mausteseosta kasvisten joukkoon ja laita loppu broilerien päälle. Paista225 asteisessa uunissa n- 40 minuuttia. Broileriin kannattaa laittaa lihalämpömittari. Broileri on kypsää, kun sisälämpitila on 72 astetta. Sopivan kokoisina paloina jurekset kypsyvät samassa ajassa.

Ohje on alunperin Maa- ja kotitalousnaisten Koti-lehdestä, jossa taas lähteeksi on ilmoitettu Kotimaiset Kasvikset ry. Alkuperäisessä ohjeessa oli mukana myös omenaa ja palsternakkaa oli vähemmän. Kokeilimme omenalla, kuten kuvista näkyy. Päätimme kuitenkin, että jatkossa tämä ruoka syödään ilman omenaa. Se kun ei tuonut tähän mitään erityistä lisäarvoa. Meni vaan mössöksi, kun taisi olla väärää lajiketta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti