sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Katkarapu-herkkusienipata

Menu: Katkarapu-herkkusienipataa ja leipää. Valkoviiniä.
Aterialla: Kaksi aikuista


Katkarapu-herkkusienipata (2 reilua annosta)

1/2 purjoa
200 g tuoreita herkkusieniä
1 punainen paprika
1/2 chiliä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1 pieni purkki (70g) tomaattipyrettä
2 dl ruokakermaa
3 dl maitoa
180 g katkarapuja
suolaa maun mukaan
n. 1rkl juoksevaa margariinia

Pese ja paloittele kasvikset; purjo viipaleiksi, herkkusienet viipaleiksi, paprika kuutioiksi, chili pieniksi suikaleiksi, valkosipuli kuutioiksi. Laita kuumalle pannulle rasvaa ja kuullota siinä ensin purjo. Lisää sienet ja paista hetki. Lisää paprika, chili ja valkosipuli. Sekoittele pataa puuhaarukalla ja ripottele jauhot joukkoon. Lisää tomaattipyre. Lisää sekoitellen joukkoon kerma ja maito. Kypsytä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Mausta suolalla. Lisää lopuksi sulatetut ja valutetut katkaravut. Tarkasta maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa. Valmis!

Söimme padan leivän kera. Mutta kyllä tuli mieleen, että pastakastikettahan tässä syödään ilman sitä pastaa.

Alkuperäinen ohje on Hesarista. Oma versio on muokattu pakkauskokoihin sopivammaksi.

Takaetiketti kertoo, että tämä viini sopii taskuravulle. Johtuneeko siitä, että vain toinen ruokailijoista tästä tykkäsi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti