Menu: Lihamureketta, ratatouillea ja yrtti-perunapaistosta. Aurinkoenergialla tuotettua punaviiniä.
Aterialla: Neljä
Yrtti-perunapaistos
1 kg jauhoisia perunoita
200 g yrteillä maustettua tuorejuustoa
1 kananmuna
Suolaa
Öljyä tai voita
Tuoretta rosmariinia
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää soseen joukkoon tuorejuusto ja suolaa maun mukaan. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kananmuna. Voitelle laakea uunivuoka ja levitä perunaseos vuokaan. Laita paistoksen päälle rosmariinin oksia ja hiukan rasvaa. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes on kauniin ruskea. Me olimme nyt niin nälkäisiä, että paistos jäi turhan vaaleaksi.
Samahenkinen ruokalaji löytyy myös Valion resepteistä. Tuossa ohjeessa perunalevy leikataan neliöiksi ja paistetaan vielä pannulla. Hyvä vinkki uudelleenlämmitykseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti