sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Yrtti-perunapaistos

Menu: Lihamureketta, ratatouillea ja yrtti-perunapaistosta. Aurinkoenergialla tuotettua punaviiniä.
Aterialla: Neljä


 

Yrtti-perunapaistos

1 kg jauhoisia perunoita
200 g yrteillä maustettua tuorejuustoa
1 kananmuna
Suolaa
Öljyä tai voita
Tuoretta rosmariinia

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää soseen joukkoon tuorejuusto ja suolaa maun mukaan. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kananmuna. Voitelle laakea uunivuoka ja levitä perunaseos vuokaan. Laita paistoksen päälle rosmariinin oksia ja hiukan rasvaa. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes on kauniin ruskea. Me olimme nyt niin nälkäisiä, että paistos jäi turhan vaaleaksi.

Samahenkinen ruokalaji löytyy myös Valion resepteistä. Tuossa ohjeessa perunalevy leikataan neliöiksi ja paistetaan vielä pannulla. Hyvä vinkki uudelleenlämmitykseen.



Piqueras Syrah-Monastrell 2012 pahvilaatikko oli hankittu jo aikaisemmin ja muuhun tarkoitukseen. Toimi kuitenkin kohtuullisesti päivän ruuan kanssa. Mukava yllätys tuo aurinkoenergian käyttö. 100% tuntuu kuitenkin hiukan liioitellulta. Olisiko kaikki viinin ainesosat tuotettu kokonaan aurinkoenergialla. Tuskin sentään. Ehkäpä tuo tarkoitti rypäleitä, jotka auringon alla kasvavat? Pitänee ottaa selvää asiasta ja lopettaa spekulointi.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti