keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Marinoitua kesäkurpitsaa ja espanjalaista juustoa

Menu: Mainio tapasvalikoima uudenvuoden juhlintaan
Herkuttelemassa: Me4 + Ne5

Tapas on siitä merkillinen juttu, että mikä vaan naposteltava tuntuu sopivan tuon otsikon alle. Koska emme ole espanjalaisia voimme soveltaa tyhmyyksissämme vieläkin enemmän. Tapasvalikoimaan kuului tällä kertaa mm. polentakakkusia aiolin kera, hirven ulkofilettä, tomaatti-juustosalaattia, marinoituja herkkusieniä, tryffelimarinoitua mozzarellaa, perunasalaattia, chorizoa, broiler-limequichet, kaikenlaisia juustoja, leipää, pähkinöitä, oliiveja... Ja sitten tätä mainiota kesäkurpitsaa, jonka ohje on ihan asiaankuuluvasta keittokirjasta; Maittavat tapakset. Hyviä ja helppoja ohjeita vaihe vaiheelta.



Kesäkurpitsaa ja espanjalaista juustoa

n. 500g kesäkurpitsaa
5 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

kastike:
5 rkl oliiviöljyä
4 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl raastettua sitruunankuorta

ja vielä:
n. 100g manchegoa tai muuta espanjalaista juustoa

Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Laita palat uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kurpitsapaloja sen verran, että öljyä ja mausteita menee joka puolelle. Paista 200 asteisessa uunissa puoli tuntia tai kunnes kurpitsapalat ovat saaneet hieman väriä. Kääntele paloja paistamisen aikana pari kertaa. Sekoita paistamisen aikana kastikkeen aineet yhteen. Siirrä paistetut kesäkurpitsapalat tarjoiluastiaan ja kaada kastike päälle. Sekoita hieman ja anna jäähtyä. Lisää pieniksi kuutioitu juusto joukkoon hieman ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti