sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Buffettien klassikko: Tuulomaantorttu


Mitä: Vaaleapohjaista mokkapalapiirakkaa urheiluharrastuksen buffettiin pitkin vuotta


Tuulomaantorttu (pellillinen)

4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta

kuorrutus:
125 g voita tai margariinia
5 dl tomusokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
n. 3 rkl kahvijuomaa (espressoa tai vahvaa suodatinkahvia)

pinnalle:
strösseleitä, nonparelleja, kookoshiutaleita tai mantelirouhetta

Vaahdota kananmuna sokerin kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää muna-sokerivaahtoon voisula, maito sekä kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

Sulata voi kuorrutusta varten. Sekoita voin joukkoon muut aineet. Lisää tarpeen mukaan (tippa kerrallaan) kahvia, jos kuorrute on kovin paksua.  Levitä kuorrutus paistetulle pohjalle ja ripottele pinnalle koristeita. Leikkaa neliöiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti