sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Lihapullat

Menu: Lihapullat, perunamuusi, raejuusto, mummon kurkut, puolukkahillo
Miks: Äitienpäivä

Äitienpäivänä herkuteltiin perusmakujen äärellä, koska yksinkertaiset asiat ovat usein parhaita. Lihapullien ja muusin yhdistelmää on todella vaikea ohittaa.  Jälkiruokakahville siirryttiin kadun toiselle puolelle isoisoäitilään. Mukaan yhdessä tuhottavaksi vietiin teinin tekemä klassinen kinuskikakku.


Lihapullat neljälle (tai oikeastaan ihan perusmurekemassa)

1 sipuli
1 dl korppujauhoa
2 dl vettä tai kermaa
500g jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Kuori ja kuutioi sipuli. Paista sipuli pehmeäksi pannulla, saa hiukan ruskistuakin. Mittaa korppujauhot kulhoon ja kaada päälle vesi tai kerma (tai muu neste). Anna turvota hetken. Lisää joukkoon paistetut sipulikuutiot, mausteet, kanamuna ja jauheliha. Sekoita nyrkein taikinaksi. Tässä vaiheessa kannattaa mikrottaa koepulla ja maustaa tarvittaessa lisää. Pyöritä lihapulliksi ja paista 225 asteissa uunissa 15-20 minuuttia.

Ja tämähän kannattaa ehdottomasti tehdä kaksin- tai kolminkertaisesti samalla vaivalla. Voi muka pakastaa loput, mutta ikinä ei ole mitään pakastettavaksi jäänyt.

Mureke valmistuu samasta taikinasta ja paistuu 175 asteisessa uunissa tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti