maanantai 23. kesäkuuta 2014

Maailman paras mökkijätski

Mitä: Raparperipiirakkaa ja vaniljajäätelöä
Kenelle: Juhannusseurueelle eli seitsemälle lapselle ja yhdeksälle aikuiselle
Missä: Mökillä

Mökillä olisi kiva syödä jätskiä, mutta kuuma automatka on valmiille jätskille turhan haasteellinen, kylmälaukusta huolimatta. Homma ratkeaa itse tehdyllä jätskillä, jonka ainekset on huomattavasti helpompi roudata. Toki mökin pitää olla varustettuna sähköllä ja pakastimella.

Vaniljajätskin kyytipoikana raparperipiirakkaa, joka valmistu helposti piimästä Hulahula-vadelmaa mukaillen.


Vaniljajäätelö, noin neljä litraa

9 kananmunaa
1 litra kuohukermaa
2 dl tomusokeria
400g glukoosisiirappia eli koko pullollinen
3 vaniljatankoa tai 3 rkl vaniljasokeria tai edellisten yhdistelmä sopivassa suhteessa

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sen joukkoon halkaistusta vaniljatangosta raavitut siemenet sekä glukoosisiirappi. Lisää kermavaahdon joukkoon keltuaisvaahto ja lopuksi valkuaisvaahto.  Laita massa pakastimeen jäätymään suunnilleen vuorokaudeksi. Massaa voi käydä sekoittamassa muutaman kerran jäätymisen aikana.

Glukoosisiirappi on tämän jätskin taika-aines. Sen ansioista jätskin rakenteesta tulee hyvä. Huolellisuutta kuitenkin sekoittamiseen, jotta massan jokaisessa kolkassa varmasti on sopivasti taikaa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti