lauantai 28. joulukuuta 2013

Englantilainen hedelmäkakku

Mitä: Mehevä englantilainen hedelmäkakku
Kenelle: Itselle sekä työkavereille


Englantilainen hedelmäkakku

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa

4 dl hedelmiä: säilykekirsikoita, kuivattuja aprikooseja, rusinoita ja sukaatteja
1/2 dl konjakkia, rommia tai muuta alkoholia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria


Pilko hedelmät pieniksi ja laita ne alkoholin joukkoon taikinan tekemisen ajaksi. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voivaahdon joukkoon jauhoseos ja hedelmät. Voitele ja jauhota rengasvuoka. Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Tässä samalla voi kumota myytin silikonivuoan erinomaisuudesta. Rengasvuokana silikoni ei ole mitenkään parhaimmillaan. Kakku onnistuu, jos voitelee (ja ehkä myös jauhottaa) vuoan ja lisäksi paistaa hieman normaalia kauemmin. Pitää siis toimia täysin päinvastoin, mitä vuokien myyjät väittävät. Yleinen väite on, että silikoni johtaa lämpöä ja siksi paistoaika voi olla lyhyempi. Tämä ei ole siis totta. Vai miksi muuten olisi olemassa silikonisia patakintaita...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti