sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Rumat mutta herkulliset voipullat

Menu: Voipulla omavalintaisen juoman kera
Herkuttelijat: Me4 + isoisoäiti


Voipullat (16 kpl)

0,5 l maitoa
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1,5 dl sokeria
10-12 dl vehnäjauhoja
150g voita

1/3 taikinaan:
200g voita
1 1/3 dl vehnäjauhoja

voiteluun:
50g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja sokeri. Alusta joukkoon jauhot. Lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina. Leivo 2/3 taikinasta 16 pikkupullaa. Sekoita lopun 1/3 taikinan joukkoon voi ja jauhot. Jaa tämä taikina 16 osaan, pyöritä palloksi ja taputtele lätyksi. Laita jokaisen lätyn päälle pikkupulla kääri rasvataikina pullan ympärille. Jätä saumakohta pullan alle. Paista 200 asteisessa kiertoilmauunissa (tai 225 asteisessa paistinuunissa) 15 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita.Voitele kypsät pullat voisulalla.

Tällä kertaa pullat olivat jäädä hiukan liian vaaleiksi, vaikka vaikuttivat jo kypsiltä. Väri piti siis hakea grillivastuksen alta. Pullat olivat myös aika isoja. Ehkä seuraavalla kerralla samasta annoksesta voisi tehdä 20 pienempää pullaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti